Schimbarea geamurilor clasice cu geam termopan are la baza mai multe motive benefice. Geamurile termopan va protejeaza de frig, de caldura, zgomot, praf etc. Dezamagirea vine atunci cand aparent geamul termopan nu isi face datoria. Aparitia condesului pe sticla sau tamplaria termopanului este in cele mai multe cazuri motivul dezamagirii. Condensul nu este neaparat un semn ca geamul, tamplaria sau montajul este de slaba calitate.
Condens termopane – Motiv I : Perete Neizolat
In perioada anotimpului rece apare cel mai adesea condensul din cauza diferentelor de temperatura din mediul intern si mediu extern. Ferestrele puse intr-un perete neizolat termic este unul dintre motivele pentru care izolarea oferita de geamul termopan nu are efect. Peretele neizolat permite tranferul temperaturilor joase catre interiorul incaperii incalzite iar acest se traduce in condens. Daca aveti probleme din cauza unui perete neizolat din cauza caruia condensul va produce neplaceri solutia ar fi sa luati in consideraee izolarea corecta a peretului problematic, sau ca si optiunea mai ieftina sa achizitionati un dezumidificator din magazinele de bricolaj.
Condens termopane – Motiv II : Umiditate excesiva
Uscarea rufelor, plantele decorative si prezenta oamenilorreprezinta o sursa de vapori. Cumulul de vapori, umezeala impinsa la saturare face pe suprafete mai reci, cum ar fi fata tamplariei sau a geamului termopan, sa apara condesul. Va recomandam in acest caz sa considerati achizitionarea unui dezumidificator din magazinele de bricolaj.
Condens termopane – Motiv III : Garnitura nu mai etanseaza
Inchiderea si deschiderea repetitiva a geamului in decursul a mai multor ani si fara o interventie de intretinere periodica are ca efect slabirea garniturii din jurul geamului. Cand garnitura nu mai etanseaza geamul termopan nu mai protejeaza nici de zgomot, nici de praf, nici de temperaturile de afara, iar in cazul anotimpurilor reci se produce condens. Inlocuirea garniturii si o interventie de intretinere periodica ar trebui sa va rezolve problemele pe aceasta parte. Fenomenele neplacute datorate condensului sunt: igrasia, petele de mucegai, coroziuni si mirosuri neplacute. Aerisirea periodica a incaperilor este o recomandare pentru a ameliora efectele condesului. Pentru o aerisire corecta va recomandam sa va asigurati ca circulatia aerului nu este blocata de rulouri, draperii, jaluzele sau plase de insecte.