Feroneria antiefractie, sau numita si feroneria de securitate, este un tip de feronerie care a aparut la mai multi producatori ca si raspuns la vulnerabilitatile unei ferestre cu geam termopan.

Feronerie AntiefractieFeroneria de securitate este recomandata ferestrelor montate la parter, usilor de acces din exterior sau ferestrelor la care un infractor ar putea avea acces usor. Cele mai multe cazuri de intrare prin efractie sunt prin geamul imobilului. Infractorii folosesc vulnerabilitatea feroneriei ferestrei in avantajul lor. Intrarea prin efractie se face prin deschiderea fortata a ferestrei cu un levier. Diferenta dintre o fereastra cu feronerie normala si feronerie antiefractie este modul in care se inchide geamul, punctul de inchidere. La feroneria standard un bulb metalic circular la actionarea geamului ajunge in spatele unui opritor de pe tamplaria geamului si astfel geamul ramane inchis. Feroneria antiefractie este formata din 2 piese, si se poate inlocui fara sa fie nevoie de inlocuirea intregii feronerii. Diferenta este ca in cazul feroneriei de siguranta acel bulb metalic are forma de ciuperca. In partea opusa, la actionarea geamului, capul de ciuperca vine culisat intr-o fanta speciala care va bloca orice miscare gresita.

feronerie de securitateGeamurile magazinelor sau a depozitelor, usile de acces in imobil fabricate din PVC, aluminiu sau lemn stratificat sunt cele mai expuse la fortare. Spargerea geamului pentru infractori nu este o alegere frecventa deoarece produc prea mult zgomot si se pot taia in acest proces. Majoritatea feroneriilor montate deja permit adaptarea sau modificarea din inchidere simpla in inchidere antiefractie doar prin schimbarea celor doua piese de baza (in locuirea punctelor de inchidere)

Daca sunteti interesat sa va protejati magazinul, imobilul prin adaptarea unui astfel de sistem antiefractie, va invitam sa ne contactati prin telefon sau email si va vom comunica exact costurile. Costurile de adaptare sunt accesibile oricui si vor aduce siguranta si plus valoare imobilului.